Et af de sjældne madindlæg: Tyrkiske anretninger

Det er egentlig lidt fjollet at jeg ikke bare indimellem poster nogle madindlæg, for vi får faktisk ret mange lækre ting at spise herhjemme, fordi min mand er ret så ferm i et køkken. Det er jeg ikke. Men jeg er god til at opmuntre 😀 Tror måske jeg skal lave et indlæg om måneden….er det åndet?
I sidste weekend havde vi gæster og serverede en let sommermiddag bestående af små tyrkiske retter. Udover at stort set alt blev spist, så kan jeg godt lide at servere sådan noget “nappe-mad”, hvor man kan sidde længe og snakke ved bordet samtidig med at man småspiser.
Menuen bestod af følgende retter:

Sigara Böregi (en form for butterdej med fyld af saltet hvid ost og persille, samt en lille smule friskkværnet peber. Totalt yndlingsret – de er vanvittig gode!)

Kizartma (peberfrugter, aubergine og kartofler, som er ristet på panden inden de anrettes i skålen og får en hvidløgsrørt yoghurt over sig. Toppen pyntes med frisk chili eller peber alt efter hvad man er til.

Salat (det giver vel sig selv, men tricket er at finthakke alt så det i princippet kan spises med ske. Afslutningsvis er der dryppet presset druesaft henover og en lille smule olivenolie)


Kirmizi et (Rød kødret kort og godt. Kød som simrer i laaaaaang tid sammen med forskellige grøntsager. Der tilsættes intet saft andet end det der selv kommer fra grøntsagerne, så smagen er kraftig og ægte. Ris til, som anrettes i små kugler)

Frugt til dessert (Vandmelon, druer, blommer) – server evt. skiver af den hvide salte ost til…glemte bare at fotografere, men er sindssygt godt!

Kaffe og Baklava (Baklava er en meget sød mørdejskage, som er lavet i lag med knuste pistacienødder og sirup. Denne gang lavede vi ikke selv baklava, men købte den hos en grønthandler)

Og så mangler nøddeblandingen faktisk, men den var der også senere.

Hvis der er noget man gerne vil have præcis opskrift på, så skriv endelig, så skal jeg forsøge at udrede 🙂

 

 

This entry was posted in food og recipes and tagged , , . Bookmark the permalink.

32 Responses to Et af de sjældne madindlæg: Tyrkiske anretninger

  1. Pia Hansen says:

    mums hvor ser det lækkert ud alt sammen , har du evt nogle opskrifter må du meget gerne sende dem til mig el slå dem op på din side 🙂

    Kærlig hilsen
    Pia Hansen
    missangeldk@gmail.com

  2. Karen says:

    At slå opskrifter op, tak!
    Det skal prøves, gnaskes og nydes – MAMS, hvor ser det godt ud!
    KH Karen, der skal ud og svinge fade og karafler i aften.

    • Malsen says:

      Jeps! Kommer! Promise! Jeg ville bare lige stikke en finger i jorden og se, hvordan I ville tage imod det. Lægger opskrifter op her i løbet af ugen 🙂
      KH

  3. Marianne P says:

    Ej hvor ser det lækkert ud…bliver helts sulten:-)

  4. Camilla says:

    Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg syntes sagtens du kan lave et mad indlæg en gang imellem 🙂
    /Camilla

  5. Bolize says:

    Lav endelig et månbedligt madindlæg og ALT på billederne smager jo vidunderligt ;-D ♥

  6. Trine Lykke says:

    Ej okay, nu er jeg jo sulten. Hold nu op hvor ser det lækkert ud. En ting er maden, men dine lyse lækre billeder gør det ikke mindre indbydende!

  7. Karin Christensen says:

    uhhhm de øverste pinde der dem kunne jeg rigtig godt tænke mig opskriften på, er vild med alt der har med butterdej at gøre :=)

  8. Didda says:

    Mums hvor ser det bare lækkert ud! Og tænk at I har lavet det meste selv.
    Jeg siger ja tak for mad indlæg 🙂

  9. Lækkert, lækkert, lækkert! Bliver sjovt nok, helt sulten!
    Det er slet ikke en dårlig idé, med madindlæg hvis du spørger mig. Jeg vil faktisk gerne bede om en opskrift på de lækre sager der er på det første billede. Mums de ser lækre ud! – og ligner nogle man kan spise rigtig mange af!

    God weekend!
    Kh. Lisa // Lille Lisas Univers

    • Malsen says:

      Jamen, det er noteret, Lisa 🙂 Er glad for at I godt kan lide det.´, selv om det er sådan lidt mærkeligt på en modeblog….
      Lover at poste opskrifter her en dagene i denne uge.
      Kh 🙂

  10. Heidi says:

    Savle savle, og mums. Ser helt fantastisk ud, endelig flere lækre madindlæg, så man kan inspireres. :O)

  11. ANITA says:

    Jeg elsker tyrkisk mad, smutter over til dig søde:)))

  12. Guapizimo says:

    Hvor ser det lækkert ud, jeg elsker den slags mad men af ovenviste har jeg kun smagt baklava, som er godt men meget sødt 😉

    Post endelig madindlæg noget oftere 🙂

  13. Lennie says:

    Muuuuums! 🙂

  14. Walkinrunout says:

    Umm lækkert 🙂

  15. Pingback: Opskrifter på de tyrkiske retter | Malsen – Modeblog

  16. Nicoline says:

    Du kan vel ikke lægge opskriften på kirmizi ud? 🙂

    • Malsen says:

      Jo! Det skal jeg gerne gøre….kan være at det bliver en af de nærmeste dage, men skal i hvert fald nok love det bliver inden jul 🙂

  17. Nicoline says:

    Dejligt :)!

Comments are closed.