Louis Lørdag,  Louis Vuitton,  Luksusliv og drømme,  Shopping og Inspiration

Louis Lørdag #15 – Celebrating colours, Alma & Epi

Der er kommet farverige Almaer ind på LV’s hylder – sidst jeg var i København, var det ikke alle farverne der var kommet hjem, så jeg kunne se dem live, men nu er de i hvert fald alle sammen online og gud, hvor er de smukke! Der er simpelthen en farve til alle. Lige fra den græsgrønne “Menthe” til den klassiske “Black”. Min ubestridte yndling er “Citron”. Den er godt nok kæk og jeg ville elske at have den farve med mig ud i foråret og sommeren, på rejser og i det hele taget bare til at gøre min dag lidt sjovere.
Alma-modellen er, som jeg har nævnt før, en af ikon-taskerne og designet går tilbage til 1934. Faktisk måske endda lidt før, for myten beretter, at selveste Coco Chanel (som var rigtig gode og tætte venner med George Vuitton) har haft en finger med i spillet omkring designet af Alma-modellen. Men eftersom Ms. Chanel jo havde sit eget mærke i sit eget navn, kunne tasken ikke komme til at hedde hverken “Coco”, “Chanel” eller “Coco Chanel”. Hvor navnet Alma så kommer fra, er lige så savnomspundet, men et bud går på, at det var en kær veninde af Coco herself, som bar netop dette navn. Det er dog slet ikke bekræftet på nogen måde. Men ét er sikkert; man fandt en Alma blandt Coco Chanels tasker og dateringen passer med at den var lavet i slutningen af 20’erne/starten af 30’erne. Officielt, kom Alma på hylderne i 1934 og blev altså den tredje LV-håndtaske, som kvinderne kunne pryde sig med. Den første var Speedy, dernæst Noé og så Alma…..
Der er sket lidt med Alma igennem tiden. Interiør er ændret lidt og lynlåsen er også blevet forbedret. Man begyndte først at sætte lynlåse i tasker i slutningen  af 1920’erne, hvor Hermés var de første på banen. Lynlåsene var ikke særlig pæne og metallet var ikke forarbejdet som vi ville ønske det i dag og derfor er det en af de ting, som er blevet forfinet i starten af 1990’erne. Der kom yderligere en ændring i starten af 00’erne, hvor man skiftede alt hardware ud fra guld til sølv. Almaer med guld hardware har en høj genbrugsværdi…..især hvis de er i god stand. Mange foretrækker nemlig guld-detaljerne, som har et finere og mere klassisk islæt end sølv. Personligt, synes jeg det afhænger af, hvilken farve taskens læder er.
For lige at gøre hele historien færdig, så er materialet “Epi” også værd lige at sige et par ord om. Hvis man leder efter slidstærkt læder, så er det Epi man skal holde sig til. Det er nærmest ikke til at slå ihjel. Læderet er gennemfarvet og hærdet med en særlig sandblæsningsteknik, som gør at det er særdeles svært at ødelægge. Det bliver en lille smule blødere med årene, men som udgangspunkt er det også et utrolig stift materiale og derved holder det formen virkelig godt. Jeg har fx en tasken, som er fra 1990 og det ser vitterligt ud som om den er købt i går. Smukt smukt arbejde.

Læs også:  5 grunde til at handle lokalt i Solrød Centeret

NÅ! Tilbage til de farvestrålende nyheder. Der er to størrelser Alma’er i de nye farver – pm (lille) og mm (medium). Derudover er der lavet lidt punge og kortholdere i matchende farver, hvis man mere er til et mindre farvesplash og måske ikke helt “tør” en så opsigtsvækkende taske, som nogle af dem nok er. Jeg kunne sagtens leve med at adoptere en citrongul pung i stedet for tasken, hvis jeg nu ikke når at komme så langt med opsparingen inden det igen er vinter 🙂

Hvilken farve kan I bedst lide?

35 Comments

  • Bolize

    Alma er en rigtig fin taske … og kunne sagtens se mig selv med den Carmine røde 🙂 ♥

  • Tine

    Tusind tak for historien om Alma, som klart er den, jeg ville vælge, hvis jeg skulle investere i min første LV-taske. Menthe, Indigo eller Carmine, hvis jeg turde at springe ud i en af de farvestrålende!
    Hvad koster de – skulle jeg spørge fra min mand, der står og læser med over min skulder 🙂

    • Malsen

      Velbekomme 🙂
      De koster fra 7.500 – 10.500…jeg har ikke de helt eksakte priser i DKK, men har omregnet fra euro 🙂

  • Annemette

    Spaendende med lidt historie omkring taskerne 😉

    Jeg har lige köbt den i Cyan i gär, jeg var ogsä först faldet for Citron, den er bare SÄ fin og den har den helt rigtig gule farve, men syntes mäske at gul er lidt for modefarvet til at jeg tör at investere i den 😉

    Der er stor forskel pä at se farverne pä hjemmesiden og i virkeligheden, farverne fortjener helt klart at blive set live 🙂

    • Malsen

      Godt du kan bruge historien 🙂
      Ja, du har helt ret, Annemette…der er stor forskel på at se dem her og så live. Tillykke med Cyan….den er virkelig også fantastisk 🙂

  • Heidi Poulsen

    Tak for den fine historie, syntes jeg er så interessant at læse baggrunden for arbejdet bag taskerne. Jeg ville købe 3 stk, griner. En sort, en Indigo og en Figue, fordi det er min ynglingsfarve. Og så en gul pung, den passer til alle 3 😉 Ja hvad er prisen??

    • Malsen

      Velbekomme 🙂 Er bare glad for at du an bruge det til noget.
      Haha, jamen, man kan da også ligeså godt tage 3 når man er i gang! 😀
      Indigo…mums mums. Så smuk live 🙂

  • Sabina

    Søde Altså!!! Det var da både det bedste og det værste du kunne byde mig 😀 En af hver tak! Aller helst cyan, carmine eller figue 🙂

  • Sarah B

    What great colours! I think I like cyan and Indigo the best. A very informative post Mals. I enjoyed reading the history and the connection to Chanel. I quite like epi as it is subtle 🙂

  • Walkinrunout

    Virkeligt spændende indlæg 😉
    Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at invitere Alma hjem i samlingen, men gosh – det er da næsten umuligt at vælge fare.
    Rent faktisk elsker jeg alle farverne sammen, såååå …. laver de en multicolor?? (ellers Carmine)

    • Malsen

      Mange tak 🙂
      Ja, der er mange flotte ikke? Og så er det jo kun i dette materiale det her…der er maaaaange flere! 😀 Også Multicolor 😉

  • Sacha

    Sham on You Malsen!

    Jeg kan virkelig godt lide dine Louis Lørdage, og mærket vokser mere og mere på mig.

    Almas mange farver er alle lige skønne, det er svært at udpege en der lige er det lidt sjovere (fordi jeg ikke står og har penge til ny taske – pengene er røget til en telefon i stedet…)

    • Malsen

      Sorry! 😀
      Men hvor er det fedt at du skriver som du gør…jeg glædes over at jeg har været med til at vise dig LV fra en anden side 🙂 håber du har fået en lækker telefon!

  • Betina, Styled Our Way

    Det gør mig lidt ked af det at høre at prisen på sådan en brugt Alma med guldhardware er høj, en lille en af slagsen ville nemlig pynte meget i min taskesamling.

    I øvrigt en rigtig fin historie bag 🙂

    • Malsen

      Hmm…ja, men du kan selvfølgelig stadig godt være heldig at finde en god handel hos en der måske ikke er særlig LV-kyndig. Eller hvis man kan leve med en ret gammel model. Nogle gange sælger de fra Japan via Ebay til ret rimelige priser…der skal man bare være opmærksom på, at taskerne tit lugter lidt spøjst…de bruger sådan et særligt “møl-middel” tit, som hænger i tasken. Der er dog måder til at få det væk på, men kender bare en del, som er blevet skuffede.

  • Lullumut

    Åh suk, jeg er vild med Epi og drømmer om en i sort. Bare en af hver 🙂
    Men en i fuchsia ville også være flot og stilfuld 🙂

  • Guapizimo

    Hvor er de flotte, det er da ret fantastisk at de har lavet dem i så mange forskellige farver! Hvis jeg skulle vælge en taske hvor der er knald på farverne ville det nok blive Cyan.