Rejser og ture,  Shopping og Inspiration

Resteröds feat. Jokeren og Patrick Nielsen i initiativ for hjemløse CFW AW12 (inkl. Video)

Man kan se på modeugen fra mange vinkler. En af de mere gængse opfattelser af de mange events og arrangementer er, at det handler om blive set, drikke champagne med de rigtige, være rigtig, blive fotograferet til diverse websites/blogs og at overfladiskheden ingen ende vil tage. Hmm. Ja ja, velbevares, man kan vel sagtens tage til modeuge med den dagsorden, men man kan vel også bare tage afsted for at se på en masse lækkert tøj og mødes med mennesker som man ser sjældent. Man kan også bruge modeugen til noget helt andet nemlig til at sætte en dagsorden, som er helt anderledes og uden for nummer. Hvordan gør man det? Jamen, man tager da en håndfuld hjemløse og laver et velgørenhedssamarbejde med dem, som dels sætter fokus på deres problematik, men som samtidig klæder dem varmt på lige nu og her og praktisk svalende i de kommende sommermåneder. Derudover, så hyrer man Jokeren til at være konferencier på showet og så krydrer man det med en gæsteoptræden af Patrick Nielsen (ham der bokser-banditten med den pæne krop….vild-med-dans-Patrick om man vil).
Cool ikke? Det er desværre ikke min idé….det er svenske Resteröds, som laver cool herretøj til både yderst og inderst og som aldrig holder modeshows normalt. De fik imidlertid denne super seje idé og sammen med en håndfuld andre brands, bl.a. Wolverine, blev ideen til virkelighed fredag formiddag i Terminal 2.

Og det holdt. Det holdt 100%. Det var et fantastisk show ud fra en fantastisk idé med helt fantastiske mennesker, som gik catwalk med deres hunde alt imens nogle af dem holdt avisen “Hus Forbi” højt i vejret alt imens et stort smil bredte sig i deres ansigter. Der var en helt vildt skøn energi hos publikum, som klappede og smilede. Helt andre ansigtsudtryk end til de “normale” shows. Dejligt og livsbekræftende.
Til at vise Resteröds lækre undertøj, havde Patrick Nielsen som sagt lagt krop til. Og tro mig! Der var ikke et øje tørt…..eller var det mundvige der ikke helt var tørre? Patrick virkede imidlertid lidt genert og så bare super cute ud, som han tøffede rundt på catwalken. Jokeren var i øvrigt utrolig nærværende og ydmyg. Han havde virkelig taget sin rolle seriøst og fremsagde et ret så smukt stykke poesi, som var skrevet til lejligheden. Men i mine øjne var det ikke kun Jokerens vers, som var poetisk. Arrangementet var poetisk. En smuk tanke at bruge moden og den fokus der automatisk er på CFW til at formidle et vigtigt, politisk aktuelt og presserende emne. Well done, Resteröds! (Og Patrick…fnis).
Jeg filmede lidt for at I kunne mærke stemningen. Den korte er bare en kort “boble”, men hvis du også vil høre Jokeren slå sig løs med mic’en, så er det den nederste du skal se. Her er der også mest tøj. Spol evt. lidt i den, hvis du synes den er for lang. Hvad synes I om initiativet ellers? 🙂

Læs også:  Små ting til et sommeroutfit

Resteröds @CFW AW12 from Malsen on Vimeo.

Den lange udgave, hvor Jokeren rapper.

Resteröds feat. Jokeren @CFW AW12 from Malsen on Vimeo.

18 Comments