Shopping og Inspiration

Guide: Secondhand online luxus shopping

Jeg er stor stor fan af genbrug! Devicen “One woman’s trash, is another woman’s treasure” er så rammende rigtig; både med helt almindelige ting, men sandelig også, når det kommer til luksusvarer. Personligt, har jeg gjort virkelig mange gode fund rundt omkring og de luksusting, som jeg ejer, er altså langt fra alle købt spritnye fra butikkerne, men har ofte haft en eller to lykkelige ejerinder før mig.

Det er meget forskelligt, hvad man har som holdning til at overtage andres ting, men for mig kan det sagtens være lige så fantastisk at modtage en ting med posten, som jeg har haft sukket efter, men måske ikke havde råd til og som derfor smuttede af hylden inden jeg kunne slå til, som det kan være at slagte sparegrisen og gå ind til LV og bruge hele molevitten på én lækker helt ny sag. Jeg ved ikke, hvordan I har det derude, men jeg ved, at flere af mine veninder afholder sig fra at handle secondhand luksus på nettet, fordi de er:

 • nervøse for sælgernes oprigtighed
 • der er for høj risiko for at ende med en kopi
 • kender ikke mulighederne
 • ved ikke, hvor de skal kigge

En af dem sagde til mig, at jeg burde lave en guide på bloggen med gode steder at handle, for den ville hun da helt sikkert gøre brug af og mente, at der måske var andre, som ville synes, at det var fedt med sådan en. Se, det har jeg jo så ingen anelse om, hvorvidt er rigtigt, men om ikke andet, så er den nu skrevet og bliver opdateret løbende

Jeg har valgt at holde fokus på tasker, sko og accessories, da det er det jeg selv luksusshopper secondhand. Håber at I kan bruge guiden – der ligger mange timers arbejde i den 🙂

Lige en note: Denne guide er forfattet af mig og er derfor subjektiv i forhold til vurderinger, anmeldelser, thumbs up/downs og begejstring i al almindelighed.

Når man handler luksus online, så er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at man ser sig godt for – både af hensyn til kopivarer, men også i forhold til, hvor varen sendes fra. Nogle steder (uden for EU) kan vi i DK ikke modtage fra uden risiko for at betale told og det må man altså påregne prisen, når man sidder og søger. Jeg har flere gange været heldig at varen er sluppet uden om, men jeg har også måttet betale ved kasse 1. Jeg påregner det altid og så bliver jeg bare glad, hvis jeg slipper. Du kan læse mere om told og blive klogere her.
I forhold til kopivarer, så har jeg under hver anmeldelse noteret, hvordan man som køber er sikret i forhold til kopivarer på det pågældende site, men generelt vil jeg sige, at handler man designervarer, så kan det altid godt betale sig at være ekstra forsigtig. Få evt. hjælp af nogle, som ved hvad de snakker om (fagfolk eller brand-entusiaster) eller få onlinehjælp hos pigerne på Purseforum eller fx My Poupette. Der findes masser af andre steder, som tager sig betalt for at hjælpe, men jeg har personligt kun benyttet mig af de to ovenstående, hvor af Purseforum er ganske gratis.

Auktionssteder

Ebay
Hvad enten du handler på Ebay.com, Ebay.co.uk, Ebay.de eller Ebay.fr så er der generelt mange rigtig rigtig gode handler at gøre her. Men der florerer desværre mange kopier. Der er skrevet ind til flere rigtig gode guides til sikker Ebay-handel, så det vil jeg ikke bruge så meget tid på. Bl.a. har Lotte skrevet denne her rigtig gode guide.
Mange afholder sig fra at bruge Ebay, fordi de er nervøse for de sproglige barrierer, men husk at det samme gælder for sælgerne, så det er egentlig bare med at prøve eller få hjælp af en der føler sig mere sikker.
Jeg bruger personligt mest Ebay.co.uk (engelsk) og Ebay.de (tysk).
Købers sikkerhed: Du er sikret, hvis du betaler via Paypal, men det er en langvarig proces at få sine penge tilbage, så lav hellere lidt forarbejde – better safe than sorry, ‘ya know.

Lauritz.com
Der er en del gode køb at gøre på Lauritz og en af fordelene er, at man har mulighed for at se varerne fysisk i deres showrooms. Man kan se på den pågældende auktion, hvor varen befinder sig og hvad det evt. koster at få den leveret.
Man skal være opmærksom på, at der pålægges et hammerslagsgebyr og et købersalær, så den pris man byder tillægges altså lige 75 kr + 20% af budprisen. Det kan godt komme bag på de fleste og lige pludselig var det måske ikke så god en handel alligevel 😉
Jeg synes, at deres varebeskrivelser er ringe og jeg mangler altid en del billeder for at sikre mig selv at jeg handler ægte varer. I en periode blev der faktisk oprettet en del auktioner med kopier, men heldigvis ser det ud til at der igen er kommet fokus på at tjekke varer ordentligt igennem inden de sættes på.
Købers sikkerhed: Man er som køber ret godt sikret her. Der er mulighed for at levere varen tilbage skulle uheldet nu være ude at varen er en forfalskning eller ikke lever op til beskrivelsen. Mht. forfalskning, så er der faktisk evighedsgaranti. På den måde lever auktionshuset altså virkelig op til lovgivningen og mere til.

Secondhand online shops, hvor der sælges luksus – Danmark

Trendsales.dk
Den absolut største fordel ved Trendsales er, at man kan chatte med brugerne, dvs. at man ret hurtigt kan forhandle, spørge, bede om ekstra billeder osv. osv. Sitet er steget voldsomt i popularitet og det er selvfølgelig mærkbart. Men når det så er sagt, så mener jeg stadig, at det er et af de bedste steder vi har inden for landets grænser, hvis vi gerne vil handle secondhand lux og i de varegrupper jeg bevæger mig i derinde, oplever jeg kun få gange at der er useriøse sælgere/købere.
Men der er desværre mange kopivarer, på trods af at vi er rigtig mange, som prøver at holde Trendsales fri for dem; så man skal altså sikre sig og eventuelt rådføre sig med andre brugere derinde. Der eksisterer en høj grad af hjælpsomhed på TS – især iblandt de brugere, som har “hængt ud” på sitet i mange år og på sitets Magazine-del.
Købers sikkerhed: På Trendsales kan man handle via deres system og på den måde sikrer man sig at handlen er registreret et sted – desværre, så hæfter TS ikke på samme måde som Lauritz for at der er tilbagebetalingsgaranti, hvis uheldet skulle være ude, men der er en support tilknyttet, som mægler imellem parterne og ofte finder frem til en løsning sammen med brugerne. Jeg har dog også prøvet det modsatte, men alt i alt, så har jeg haft overvejende positive oplevelser – både med sælgere og support.

DBA.dk
Også kendt som Den Blå Avis. Jeg kigger indimellem her, men er man ny secondhandluksusshopper, så vil jeg ikke anbefale stedet. Der er alt for lidt kontrol med, hvad der bliver sat til salg. Er man til gengæld en garvet shopper, så kan man seriøst gøre nogle gode handler her.
Købers sikkerhed: Her er der tale om et privat brugtmarked uden nogen form for sikkerhed udover lovgivningen, men den forvaltes ikke af DBA og har du været uheldig, så må du selv i gang med politi, advokat osv. Handlen foregår enten på mail eller via telefonen og man afregner via bank eller kontant ved afhentning. Sitet giver gode råd til sikker handle her.

Ready to wear
Hos denne danske butik, kan man gøre nogle gode handler. De har også et showroom, hvor man kan se og føle på varerne inden man handler, hvis man mest er til det. Prisniveaet er en anelse højt, men til gengæld holdes der tit udsalg for medlemmerne, hvor man så kan spare yderligere. Jeg kan pt ikke finde deres “Om Ready-to-wear” fane på siden, men den har været der tidligere…..jeg kan huske at have læst at de tager varer ind fra kunder de kender, samt aftager sæsonrester fra high-end butikker. Servicen er fin – jeg har handlet der et par gange med 100% tilfredshed.
Købers sikkerhed: Ja, som det ser ud lige nu, så kan man altså ikke via hjemmesiden finde svar på, hvordan man er garanteret ægte varer, men der gives 14 dages returret, så på den måde kan man jo altid sende sine varer retur og få pengene tilbage.

Luksus secondhand online shops – udlandet

Malleries Luxury
Malleries er tæt på at være heaven! En samling af verificerede sælgere, som også kan findes (eller mange af dem kan) på deres egne respektive sites. Her er de puljet, sådan at køberne har mere at vælge imellem….lidt i stil med Farfetch faktisk. Der er både sælgere uden for EU og inden for, men der mangler en funktion til at skille vandene so to speak, hvis man ikke er til det der told-halløj. Man kan dog som regel ret hurtigt finde ud af, hvor sælgerne residerer ved at klikke på deres “shipping”-knap.
Her findes virkelig mange skatte….men der er stor stor forskel på, hvad de enkelte sælgere mener deres varer er værd. Med mange luksusmærker er det lidt ligesom med frimærker – det kan være en sjælden model eller en sjælden årgang og så stiger prisen altså. Det kan anbefales at bruge Ebay til at lige at tjekke op på, hvad lignende varer går for, så ikke man ender med at købe for dyrt. Sælgerne er som regel også til at snakke med om prisen. Jeg har en del handler bag mig med Malleries-sælgere og det har altid været super service og varer der lever op til beskrivelserne. Ofte er tingene endnu pænere i virkeligheden end beskrevet.
Købers sikkerhed: Man er garanteret 100% ægte varer her. Sælgerne er ikke interesseret i at miste deres status ved at være Malleries-certificerede, så de holder deres sti ren. Selvfølgelig, skal man stadig være vågen – en kopi kan snige sig allevegne, men i så fald er det en fejl, hvis det forekommer her. Der er en side med anbefalede sælgere her.

Fashionphile
Endnu et virkelig godt sted at scoute sager ud. Fashionphile er amerikansk baseret, men sender til hele verden. Kvinden bag er en historie for sig selv, som jeg kan give jer en anden gang.
Beskrivelserne af varerne er rigtig gode og priserne er rimelige – lidt til den dyre side; specielt fordi der jo må påregnes at komme told og moms oveni for os danskere. Til gengæld er det et virkelig godt sted at finde ældre ting, som man måske har forelsket sig i og jeg har da været heldig et par gange med noget LV, som jeg fandt ud af jeg ikke kunne leve uden. Hvis man vil, kan man lægge bud på mange af tingene via Ebay, men jeg har det bedst med at handle her og nu.
Købers sikkerhed: Også her gives der 100% garanti og jeg er tryg ved at handle her. Jeg laver selvfølgelig stadig mit hjemmearbejde, men forretningens renommé er så fint at det næsten i sig selv er en garanti.

Designer-vintage
Designer Vintage er en side, som jeg har opdaget for nylig og derfor har jeg endnu til gode at kunne anmelde et køb derfra, men det er lidt samme princip som Malleries. Altså en pulje af sælgere, så annoncebredden bliver større. Der er virkelig mange gode varer og prisniveauet er godt! Man kan søge ret enkelt, så man fx kan blive i EU, hvis man vil det.
Det er mit indtryk at det er en blanding af shops og private, som sælger.
Købers sikkerhed: Her er hvad siden selv skriver om at handle sikkert på deres side. Jeg har tjekket en 20-25 annoncer og det ser godt ud so far, men jeg er alligevel lidt påpasselig med at sige thumbs up for det er nemlig op til køber og sælger sammen at finde en betalingsform. Der angives Paypal som en mulighed, men det virker ikke som om det er et krav.

Paris Consignment Store
Lækker lille perle, som man også kan besøge when in Paris. Ingen told, da Frankrig jo er EU. Jeg har købt fra dem en enkelt gang og selv om processen var lidt langtrukken, så var det alt i alt en fin handel. Man kan finde gode ting til ok priser….indimellem er der nogle virkelig gode kup, men synes generelt priserne er i lidt i den høje ende med nogle af mærkerne.
Købers sikkerhed: Firmaet beskytter sig under fransk lovgivning, som jo er noget strengere, når det kommer til handel med kopivarer end DK. Der gives fuld garanti på både autencitet og stand på varen.

Der findes masser af andre, men disse er som sagt nogle af dem, som jeg personligt kan tillade mig at mene noget om…..listen bliver udbygget i takt med at jeg stifter personligt bekendskab med dem 🙂

Er guiden noget værd og skal jeg evt. smide den op i hovedbjælken, så den er nem at finde?

27 Comments

 • Kira

  Den er virkelig god, Malsen! Og jeg synes helt bestemt, du skal smide den op i hovedbjælken, så den bliver nem at finde frem igen. Jeg er i hvert fald blevet en hel del klogere, og vil sikkert også gerne kigge på den igen senere hen. 🙂

 • J'adore

  Ej en fed guide du har lavet 🙂 Jeg har faktisk gemt den på min computer, så jeg kan finde den igen, når jeg skal ud og shoppe 🙂

 • BB

  Om guiden er noget værd….?
  For pokker, JA DA!
  Jeg skulle have gjort rent her i eftermiddags, det blev der ikke noget af, men sikke herlige timer jeg har haft og lært en masse….
  TAK

 • June

  Nice guide! Jeg har kun selv købt secondhand taske fra ebay en enkelt gang 🙂 Fede links til nye køb, for en gang skyld en masse jeg ikke kendte! Thumbs up!

 • Hanne

  Hvor er det bare dejligt du har haft lyst til at bruge tid på at lave det her meget brugbare indlæg! Tusind tusind tak!! Det er bare en super guide til os andre.
  Jeg bruger mest Ebay.co.uk og Trendsales, men vil da kigge mere på nogen af de andre.

 • Trine

  Det er altså en rigtig god guide du har lavet .. der var faktisk flere af disse jeg ikke kendte til i forvejen!
  Op i hovedbjælken med den da 😀 😀

 • Sascha

  Mange tak for guiden – fedt du har gidet lave den til os.
  Jeg er rigtig glad for tippet med de udenlandske steder man kan stole på.
  Jeg er har slet ikke nerver til at købe LV etc. på ebay

 • Thea Schumacher Christensen

  Jeg vil også sige tusinde tak for denne gode guide! Jeg er på jagt efter en Marc Jacobs taske, der ikke bliver produceret mere og udover at ty til Trendsales, så giver du her nogle rigtig gode sider, hvor man måske en dag at heldig at finde lige det man søger.

  • Malsen

   Velbekomme! Jeg er bare rigtig glad for at der er nogen der kan bruge den 🙂 Håber at den kan hjælpe dig med at finde de ting du måtte søge i fremtiden 🙂

  • Malsen

   Altså, jeg kender godt Fashionistas, men har ikke købt noget derfra. Mener dog at de får varer ind fra nogle af de større butikker i Kbh. efter udsalg osv. Pønser du på at købe noget derfra næste gang de holder kundeaften? 🙂
   Kram

   • Kristian

    Jeg har købt dernede, flere gange, men ville bare høre om du vidste noget om “ægtheden” 🙂

    Er forresten rigtig glad for guiden!

    Kram

    • Malsen

     Jeg tror sagtens du kan stole på ægtheden derinde 🙂
     Godt du kan bruge guiden, det er jeg glad for.
     Kram

 • Louise

  Fedt fedt fedt, lige hvad jeg manglede.. Er stooor fan af secondhand.. Generelt hår jeg secondhand forretninger, men Jeg bruger også meget trendsales.. Er dog begyndt begyndt at benytte mig af en hjemmeside der hedder http://www.nowmii.com – der kan man både købe men også sælge uden at skulle gøre noget.. De har garanti for ægthed – men det kan man også læse om på deres side.. Priserne syntes jeg virker forholdsvis rimelige.. Godt nok er det måske et lidt begrænset udvalg, men man kan være heldig at finde noget godt derinde..
  Jeg er klar over det er længe siden dette indlæg er skrevet, men ville lige dele min begejstring over indlægget samt mine erfaringer.. 🙂

 • motorradversicherungen

  You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

 • Ibtisam Al Shebillawy

  Hvor er det altså bare sødt af dig at lave en så omfattende guide! Tak! Jeg har virkelig haft brug for sådan en guide til secondhand webshops, da jeg tit ser mange fra blogland købe lækre ting til gode priser på fx Ebay.

%d bloggers like this: